Elk bedrijf produceert afvalstoffen, al is het maar bijv. papier of karton. Bepaalde bedrijven of organisaties moeten aan de Vlaamse overheid doorgeven welke afvalstoffen ze hebben geproduceerd of uitgestoten in het voorbije jaar. Dat kan met een ‘Integraal Milieujaarverslag’ (IMJV).

Wie moet een IMJV indienen?

•    De PRTR-bedrijven moeten sowieso elk jaar hun IMJV indienen.
•    Andere bedrijven en organisaties worden via een steekproef geselecteerd.
De bedrijven en organisaties die een Integraal Milieujaarverslag (IMJV) moeten indienen, krijgen een brief ‘Aangifte van het IMJV 2017’. Die brieven worden verstuurd op dinsdag 31 januari 2017.

Wanneer?

Het IMJV 2017 (over het productiejaar 2016) moet ingediend worden
•    via het online IMJV-loket (open vanaf 1 februari 2017)
•    uiterlijk op 14 maart 2017.

Waarom?

Op basis van de afvalgegevens kan de totale afvalstoffenproductie in Vlaanderen worden geschat. De gegevens worden door de Openbare Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij (OVAM) en de Vlaamse Milieumaatschappij (VMM) gebruikt ter ondersteuning van het beleid en om lokale, Europese en internationale rapporteerverplichtingen na te komen.

“J-bedrijven”

Een bedrijf dat in zijn milieuvergunning bij de vergunde rubrieken een J heeft staan en verder geen andere rapporteerplichten heeft, moet ook in 2017 (voor productiejaar 2016) nog het deel Identificatie invullen.

 

Naar het online IMJV-loket

Naar het IMJV-loket met eID of federale token

Naar het IMJV-loket mat CBB-nummer en wachtwoord